De Film ‘The Mission’ neemt jou mee in een inspirerend en aangrijpend verhaal van zelfgave en vastberadenheid. Het is een film die je gezien moet hebben en ook is beloond met verschillende prijzen. We beginnen de film om 19:15u. en ronden de avond af rond 22:30u. Na de film zal er een borrel plaatsvinden en praten we gezellig even bij. Deze filmavond wordt georganiseerd in het kader van het 175-jarig bestaan van de St. Josephparochie. Iedereen tussen 16 t/m 35 jaar van binnen en buiten parochie is uitgenodigd voor het bekijken van deze bijzondere film!
 

Verhaallijn van de film

Een jezuïetenpriester en missionaris, pater Gabriel (Jeremy Irons), sticht een missie in het Zuid-Amerikaanse oerwoud om de plaatselijke Guaraní-indianen te bekeren tot het christelijke geloof. Een Spaanse huursoldaat en slavenhandelaar, Rodrigo Mendoza (Robert De Niro), voegt zich later bij hem; Mendoza ziet de missie als een veilige schuilplaats en een plaats waar hij vergiffenis voor de moord op zijn broer kan zoeken. Samen proberen ze de missie te verdedigen tegen Portugese koloniale troepen, Gabriel met geweldloze middelen en Mendoza met militaire middelen. Uiteindelijk wordt de missie veroverd en vernietigd door Portugese troepen, waarbij een aantal jezuïetenpriesters en vele Guaraní’s omkomen.
 
Het centrale personage van de film, vader Gabriel (Jeremy Irons), is grofweg gebaseerd op de heilig verklaarde jezuïet Roque González de Santa Cruz.
 
De film is gebaseerd op waargebeurd verhaal. Met het Verdrag van Madrid in 1750 werden zeven jezuïetenmissies in Zuid-Amerika overgedragen van Spaanse naar Portugese handen. In die context staat ook de missie van pater Gabriel in deze film.

Awards

The Mission won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. De film werd ook bekroond met de Oscar voor beste camerawerk en werd genomineerd voor zes andere Oscars.

Info

Start: 19:15u.
Adres: Jansstraat 41 – Haarlem
Leeftijd: 16 t/m 35 jaar
Entree: € 0,-
Aanmelden kan via info@lifeteen-haarlem.nl